EshtraVitaminë D3 e gjeneratës së re që garanton përthithje maksimale

Vitaminë D3 e gjeneratës së re që garanton përthithje maksimale

Gold-Vit® D3 + K2 është shtesë ushqimore në formën e kapsulave likuide, të prodhuara me teknologjinë Liquid Flow Caps. Përmban dozë të lartë të vitaminës D3 – 4000 IU dhe 50 μg vitaminë natyrale K2 –të përfituar nga natto!

Roli i Vitaminës D3
  • Ndihmon në rregullimin e përthithjes së kalciumit dhe fosforit në eshtrat tona,
  • Ndihmon qelizat tona të komunikojnë me njëra-tjetrën,
  • Ndihmon në ruajtjen e eshtrave dhe dhëmbëve të shëndetshëm,
  • Ndihmon në forcimin e sistemit tonë imunitar.
Vitamina D dhe Studimet Shkencore

Studimet sugjerojnë se vitamina D luan një rol të rëndësishëm në procese të ndryshme infektive:

  • Tuberkulozit (TB)
  • Infeksionet e traktit respirator (RTI) dhe gripit
  • Sëmundjet kronike obstruktive pulmonare (COPD)
    fibrozës cistike (CF)
  • HIV
Vitamina K

Produkti përmban gjithashtu vitaminë K natyrale nga natto, formë me absorbim të lartë – menaquinone-7 (vitamina K2).

Vitamina K kontribuon në koagulimin normal të gjakut dhe në mënyrë të ngjashme me vitaminën D, ndihmon në ruajtjen e eshtrave të shëndetshme.

Menakinoni 7

Menaquinone 7 (MK-7) është metabolit i rëndësishëm nga pikëpamja ushqyese i gjetur nga fermentimi kryesisht duke përdorur speciet B. subtilis.

Niveli i menaquinone-7 (MK-7) në produkte të ndryshme ushqimore është shumë i ulët me përjashtim të ushqimeve të sojës së fermentuar si natto (9.39 μg/g), Hikiwari natto (natto e copëtuar, 8.27 μg/g) dhe nato e sojës së zezë (796). μg/g) (Kamao et al. 2007).

top