Gold Vit® D3 Junior

Përmban 800IU të vitaminës D3. Produkt i dedikuar për fëmijët nga mosha 3+.

Sasia

Description

Gold Vit® D3 Junior është shtesë ushqimore në formë pluhuri me aromë të këndshme mjedre, i destinuar për konsum të drejtpërdrejtë për fëmijët mbi moshën 3 vjeçare.

Hulumtimet shkencore kanë vërtetuar se vitamina D ndihmon në ruajtjen e eshtrave dhe dhëmbëve të shëndetshëm dhe funksionimin e duhur të muskujve. Përveç kësaj, vitamina D ndihmon në përthithjen dhe përdorimin e duhur të
kalciumit dhe fosforit, gjë që është veçanërisht e rëndësishme te fëmijët në periudhën e rritjes së shpejtë. Vitamina D që përmban produkti ndihmon në funksionimin e duhur të sistemit imunitar, ndihmon në ruajtjen e nivelit të duhur të kalciumit në gjak dhe është i përfshirë në procesin e ndarjes së qelizave.

Produkti është i dedikuar për fëmijët e moshës 3 vjeç e lart, si një shtesë e kërkesës ditore për marrjen e vitaminës D3, veçanërisht gjatë periudhave të rritjes dhe zhvillimit intensiv dhe periudhave kur sistemi imunitar është nën presion. (vjeshtë dhe dimër).

Mënyra e përdorimit: 1 qese në ditë pas një vakti për konsum të drejtpërdrejtë. Mund të konsumohet edhe duke u tretur në një sasi të vogël uji.

Additional information

Informacion Nutricional

1 Qese / VRU

Vitaminë D3

20mcg (800IU) / 400%

VRU

Vlera Referente Ushqyese

Informacion Shtesë

Gold Vit® D3 Junior është shtesë ushqimore. Paketimi përmban 30 qese me përmbajtje pluhuri.

Shtesat ushqimore nuk duhet të përdoren si zëvendësim për një dietë të larmishme dhe të ekuilibruar. Rekomandohet një dietë e larmishme dhe e ekuilibruar dhe një mënyrë jetese e shëndetshme. Mbajeni larg fëmijëve.

Sipas Autoritetit Evropian të Sigurisë Ushqimore, niveli i sigurt i marrjes së vitaminës D nga fëmijët nga mosha 1 deri në 10 vjeç është 50μg – 2000IU, Fëmijët nën 11 vjeç nuk duhet të marrin tjetër vitaminë D në të njëjtën kohe.

 

Përbërësit: sheqer, rregullues aciditeti – acid citrik, karbonate natriumi; pluhur fruti i mjedrës, kolekalciferol – vitaminë D, aromë.

top