EshtraStandard i ri në përthithjen e Magnezit

Standard i ri në përthithjen e Magnezit

Chela-Mag B6 +D3 është shtesë ushqimore i cili përmban një formulë të magnezit shumë të absorbueshëme në formën e kelatit të aminoacidit Albical (magnez bisglicinat). Është i pasuruar me vitaminë B6, e cila bashkë me magnezin luan rol të rëndësishëm në proceset metabolike. Produkti përmban nivel të lartë të vitaminës D3 (2000IU).

Përparësitë e Chela Chela-Mag B6 +D3:
  • Përbërës të kualitetit të lartë
  • Përmban vitamin D 2000IU
  • Vitamina D përmirëson përthithjen e Magnezit
  • Magnezi aktivizon Vitaminën D
  • I vetmi produkt në treg me këtë kombinim

Hulumtimet shkencore kanë konfirmuar se magnezi Kelati i aminoacideve nga Albion® ka një avantazh ndaj burimeve joorganike të elementit. Asimilueshmëria e magnezit nga bisglicinati është disa herë më e lartë se nga komponimet joorganike si oksidi, sulfati dhe karbonati. Kelati i aminoacideve të magnezit nga Albion® është plotësisht hipoalergjik (patenta amerikane nr. 7.838.042), e cila është thelbësore për sigurinë e suplementit. 

Kelati i aminoacideve minerale – një përbërje në të cilën kationi mineral kombinohet me dy molekula të një aminoacidi, rezistent ndaj pH acidit të stomakut, neutral dhe kimikisht i qëndrueshëm – nuk ndahet në jone nuk shkakton acarim në traktin gastrointestinal, absorbohet nga zorrët, përthithja është e pavarur nga komponentët e dietës, nuk shkakton efekte anësore 

Thithja nga zorrët e shumicës së mineraleve që rrjedhin nga format e tretshme ndodh në duodenum ku pH acidik përmirëson tretshmërinë e tyre. Në jejunum dhe ileum thithja është e pamundur për shkak të precipitimit të mineraleve të patretshme në pH të lartë. Thithja e kelateve bëhet nëpërmjet transportit aktiv në thithjen më të mirë të jejunumit. e aminoacideve të keluara lidhet me stabilitetin e tyre kimik – minerali absorbohet në formën e dipeptideve. 

Hulumtimet shkencore kanë vërtetuar se magnezi:

Ndihmon në funksionimin e duhur të muskujve, së bashku me vitaminën B6 ndihmon në funksionimin e duhur të sistemit nervor dhe ruajtjen e funksioneve të duhura psikologjike, si dhe për reduktimin e lodhjes dhe raskaptitjes. 

Ndihmon në ruajtjen e kockave dhe dhëmbëve të shëndetshëm, ndihmon në ruajtjen e ekuilibrit të elektroliteve, ndihmon në metabolizmin e duhur të energjisë dhe ndihmon në sintezën e duhur të proteinave.

top