Hydratonic® Med

Rikthen ekuilibrin e elektroliteve gjatë dehidrimit.

Sasia

Description

Hydratonic® Med është shtesë ushqimore për nevoja të veçanta shëndetësore. Përmban glukozë dhe ëmbëlsues, dhe është në formë pluhuri të paketuar në qese. Ndihmon dhe rregullon çrregullimet në lëngjet e organizmit dhe dehidrimit si pasojë e diarresë ose të vjellave.

Është produkt me osmolaritet dhe natirum të reduktuar dhe është në përshtatshmëri me standardet e konsumit, që rekomandohen nga ESPGHAN (Shoqata Evropiane e Gastroenterologëve, Hepatologëve, dhe Nutricistëve të fëmijëve).

Përparësitë e Hydratonic Med janë:

Vepron fuqishëm dhe rregullon problemet.

  • Dozim i përshtatshëm (vetëm 200 ml ujë) dhe administrim i lehtë.
  • Ka 40% më pak substancë pluhuri por efektin dhe përqendrimin e ka shumë më të lartë.
  • Kualitet i garantuar.
  • Raste minimale të raportuara të vjelljes – si rezultat i shijes së këndshme dhe përbërjes së pranueshme.
  • Produkt i kualitetit të lartë.
  • Shije të këndshme të frutave të malit.

Mënyra e përdorimit sipas rekomandimeve të WHO/UNICEF:

  • FAZA E RIHIDRIMIT: 3-4 orët e para të rihidrimit: Doza e rekomanduar e tretësirës për hidratim është: afërsisht 50-100 ml/kg gjatë 4 orët e para, një shtesë 5-10 ml/kg pas çdo jashtëqitje diarreitke dhe 2-5 ml/kg pas çdo episodi të të vjellave.
  • FAZA E MBËSHTETJES SË RIHIDRIMIT: 5-10 ml/kg pas çdo jashtëqitje diarretike dhe 2-5 ml/kg pas çdo episodi të të vjellave.

Additional information

Informacion Nutricional

100g / VRU

Glukozë

59,67g

Natrium

4,67g

Klorure

6g

Kalium

2,67g

Citrate

10g

Vlera Energjike

280,6kcal/ 1172,9kj

Proteina

0g

Karbohidrate

70,16g

Përfshi Sheqer (Glukozë)

59,7g

Yndyrna

0g

VRU

Vlera Referente Ushqyese

Informacion Shtesë

Hydratonic® Med është shtesë ushqimore për qëllime mjekësore. Paketimi përmban 10 qese me përmbajtje pluhuri.

Shtesat ushqimore nuk duhet të përdoren si zëvendësim për një dietë të larmishme dhe të ekuilibruar. Rekomandohet një dietë e larmishme dhe e ekuilibruar dhe një mënyrë jetese e shëndetshme. Mbajeni larg fëmijëve.

Produkti është i destinuar për fëmijët mbi 3 vjeç, adoleshentët dhe të rriturit për trajtim dietik në gjendje dehidrimi nga diarreja dhe/ose të vjellat, me qëllim plotësimin e lëngjeve dhe mineraleve.
Informacion i rëndësishëm: Ky produkt duhet të merret vetëm nën mbikëqyrjen mjekësore. Prodhuar pa përdorimin e proteinave të qumështit, laktozës ose glutenit.

Masat paraprake dhe kundërindikacionet: Ky produkt nuk duhet të përdoret në rastet e mbindjeshmërisë ndaj ndonjërit prej përbërësve të tij. Mos e tejkaloni dozën e sugjeruar për konsum. Produkti nuk është produkt ushqimor i plotë dhe nuk duhet të përdoret si burimi i vetëm i ushqimit. Të mos përdoret në mënyrë parenterale. Funksioni i dobët i veshkave, shoku hemodinamik dhe obstruksioni i zorrëve janë kundërindikacione për përdorimin e produktit.

 

Përbërësit: Glukozë anhidri, maltodextrina, citrat natriumi, acidi citrik, klorur natriumi, klorur kaliumi, aromatizues, acesulfame K – ëmbëlsues.

top